Tervetuloa!

Yhtenäiskoulun oppilaat bloggaavat koulun arjesta ja juhlasta.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Viikko viidesluokkalaisena

Perjantaiaamuna 5.luokan toinen puolisko jäi muistelemaan mennyttä viikkoa. Mitä oli touhuttu, mitä oli opittu, mitä oli tapahtunut eräänä marraskuisena kouluviikkona Yhtenäiskoulun viidennellä luokalla vuonna 2011.
Ei olekaan ihan helppoa, kannattaa koettaa! Muistiin jää helposti pelkkää tapahtumamylläkkää, -puuroa ja –pätkiä. Huomattiin, että muisteleminenkin tarvitsee harjoitusta! Kaverin kanssa homma oli helpompaa ja hauskempaa ja tekstiä alkoi syntyä.
Loppujen lopuksi vanhojen kaivelu tuotti tulosta, ja kouluviikkopalapeli saatiin vihdoin kasaan ”Ei tämä ehkä ihan tavallinen viikko ollutkaan,” joku hymähti.
14.11.maanantai
Maanantaina jatkoimme metsä-opintojamme.  Elina opettaja piti meille luennon ravintoketjuista. Teimme muistiinpanoja ja näimme paljon kuvia petoeläimiä ja kuulimme kiinnostavia juttuja niistä. Tunnin alussa muistimme ainakin 35 petoeläintä Suomen luonnosta. Hauska ajatus on, että leppäkerttu on peto, mutta hirvi ei.
Toisella tunnilla oli matematiikkaa.  Opiskelimme suunnikkaita ja kolmioita. Leikkasimme suunnikkaita irti paperista, taittelimme niistä kolmioita, ymmärsimme niiden yhteyden ja opimme laskemaan niiden pinta-aloja.
 Sitten oli toisilla uskontoa ja toisilla elämänkatsomustietoa.  Ussassa puhuimme vastuusta. Kirjoitimme vihkoon, missä asioissa haluaisimme lisää vastuuta ja missä asioissa emme haluisi vielä vastuuta.   - ET:ssä  suunnittelimme lähdelistaa kevään projektia varten.            
15.11.Tiistai
 Tiistaiaamuna ranskan mässytunnilla oli kivaa!  Me katsottiin Asterix ja Kleopatra-leffa.
Toisella tunnilla oli liikuntaa. Me tytöt pelattiin salamapalloa (joka  on vähän niin kuin amerikkalaista jalkapalloa) ja pojat pelasivat jalkapalloa. Oltiin Käpylän kuplassa, koska koulun liikkasali on vieläkin remontissa. 
Ruokailun jälkeen oli enkun tunti. Me harjoiteltiin kokeeseen,joka on ensi viikon tiistaina.
16.11.Keskiviikko
Keskiviikkona oli  monilla pitkä päivä: 8.15-14.30.
Toinen tunti oli B-ryhmällä englantia, pelasimme kivaa peliä. Samaan aikaan A-ryhmä esitti kivikausitutkimuksiaan  pikkukakkosille ja Nipalle. Jokainen oli jonkun kivikausiasian erityisasiantuntija ja osasi kertoa siitä omin sanoin, paljon ja kiinnostavasti. Yleisölle esiteltiin myös kivikauden elämästä kertovat pienoismallit, jotka rakennettiin jo monta viikkoa sitten.  
Hahmogalleriaa
Matikan tunnilla oltiin koko luokka yhdessä.  Luimme romaaneja ja teimme pinta-alajuttuja.
Viimeisellä tunnilla aloimme harjoitella nukketeatterinäytelmää nelosluokkalaisten kanssa. Nukketeatterikurssi on kestänyt jo neljä viikkoa ja loppuu pian. Ensin keksittiin tyypit, sitten tehtiin nuket, sitten kirjoitettiin ryhmissä tarina ja tänään harjoiteltiin esittämistä. Lauantaina Syysmarkkinoilla on toivottavasti valmista.  

17.11.torstai
Torstaina harjoittelimme ensimmäistä kertaa tiernapoikalauluja, koska sitä aiomme joulun aikaan esittää.  Oltiin  koko luokka yhdessä Tiian ja Petran kanssa. Tutustuimme Tiernapoika-näytelmän historiaan ja luettiin Wikipediasta siitä kertova juttu. Sitten Petra raahasi sähköpianon luokkaamme ja aloimme laulaa Tiernapoikanäytelmää yhdessä ja vähän muutakin.  Tosi moni ilmoittautui vapaaehtoiseksi rooleihin. Pitää järjestää kai koelaulu, sanoivat opettajat.
Kivakoulu-tunnilla suunnittelimme porukalla Syysmarkkinoita ja luokkamme Herkkulan mainostusta. Tuli tosi kivoja ideoita: halukkaat voisivat pukeutua satuhahmoiksi ja esittää vaikka taikatemppuja (luokassamme on tosi hyviä taikureita). 
Joel viimeistelee Herra Majoria
Iltapäivällä oli meidän ryhmän vuoro harjoitella nukketeatteriesityksiä nelosten kanssa. Esitämme niitä sitten markkinoilla.

 18.11.perjantai
Perjantaina B-ryhmän aamun avasi musiikki. Harjoittelimme kuubalaisia rytmejä.
Sillä aikaa A-ryhmä paistoi pannareita Tiian kanssa vanhempainyhdistyksen markkinapuffettiin.
Toisella tunnilla menimme ATK-luokkaan tekemään keskeneräisiä projektejamme Omaelämänkertaa ja Kivikausi-tarinaa. Kirjoitimme myös näitä päiväkirjoja.
Ja tyttöjen kouluviikon päätti reipas liikuntatunti Käpylän juniorihallilla, jonne heidät vei Jouko!! Siis se pikkubussi. Pojat jäivät koulun pihaan palloilemaan.
Muististaan muistiin merkitsi: 
Verkku, Kalle, Luukas,  Elias L.,Lauri B.,Niki, Viola, Erika, Ella, Pinja, Lauri L.,Viivi, Juhana

Tässä syntyy markkinapannaria!

1 kommentti: