Tervetuloa!

Yhtenäiskoulun oppilaat bloggaavat koulun arjesta ja juhlasta.

perjantai 24. elokuuta 2012

Viitosten muutto

Vaihdoimme koulun alussa luokkaa. Luokka oli nykyisten seiskaluokkalaisten luokka. Kun keväällä ensimmäisen kerran kuulimme asiasta, osa meistä oli masentuneita, sillä tiesimme sen olevan tunkkainen, tyhjä, pimeä ja harmaa koppi. Avattuamme verhot, luokka ei enää ollutkaan niin pimeä, koska sälekaihtimet oli korjattu kesän aikana.
Koska kuitenkin vaihdoimme ensimmäistä kertaa luokkaa, olivat odotukset korkealla. Joidenkin oppilaiden mielestä luokka oli edellistä pienempi, mutta aula sen sijaan tuntui tilavammalta. Vaihtaminen ei ollut kovin iso juttu, mutta vanha luokka oli silti muutaman mielestä parempi. Olimmehan olleet luokassamme jo neljä vuotta. Toisista oli tylsää muuttaa vanhasta luokasta pois, vaikka uusi luokka ei eroa paljon vanhasta luokasta, joka on nyt kolmasluokkalaisilla.
Muutto oli raskas, mutta jätimme kaikki hommat opettajallemme Minnalle. Oli kivaa lokoilla takapihalla, kun muut siivosivat luokan! Meidän piti kuitenkin kantaa kaksi päivää tosi paljon tavaroita vanhasta luokasta ja alussa luokka oli sotkuinen. ”Tämä on yhtä kaaosta edelleen”, sanoi Eini. Oli outoa istua penkillä, kun edessämme oli jättimäinen kasa vanhan luokkamme tavaroita. Oli hassua, kun jotkut tytöt keksivät sanoa kaikille, että laitetaan kaikki tavarat Ollin pulpetille. Sen jälkeen pojat sanoivat, että laitetaan kaikki kamat Mirellen pulpetille. Aloimme kuitenkin järjestellä tavaroita paikoilleen, vaikka muutossa tuntui, ettei kaikkia tavaroita voisi millään saada mahtumaan kaappeihin. Ella-Liisa taasen mietti koko kesän, miksi vaihdoimme luokkaa.
Vaihtelu tuntui kivalta, mutta myös oudolta. Uuteen luokkaan ei tietenkään ole vielä ehtinyt kiintyä. Luokka on nyt aika haalea, mutta varmasti koristelemme sen kuvistöillä. Pidämme luokkaa myös tylsänä, keskeneräisenä eikä yhtään omaperäisenä, mutta uskomme, että kyllä se siitä! Odottakaapa, kun näette sen jouluna! Maria kommentoi, että kävelemme edelleen väärään suuntaan. Tytöt myös naureskelevat, että olisittepa nähneet meidän luokan sen jälkeen, kun olimme saaneet tavarat luokkaan. Loppujen lopuksi luokasta tuli ihan mukava, mutta se on silti vielä harmaa ja tunkkainen. Uskomme kuitenkin, että luokasta tulee hieno, sillä kaiken siivouksen jälkeen luokka näyttää jo kotoisemmalta.
Hyviksi puoliksi luokan vaihtamisessa näimme heti sen, että esimerkiksi syömään pääsee nyt nopeammin. Oli myös hauskaa päästä kirjaston viereen. Myös pinkit kaapinovet ovat joidenkin mieleen, vaikkakin Minna-ope on luvannut, että saamme maalata kaapin ovet. Ikkunasta on suora näkymä vehreälle takapihalle.
Meille tehtiin uusi ryhmäjako ja Minna teki meidän mielestä hyvät ryhmät. Olemmekin iloinneet, että pitkästä aikaa uudet ryhmäjaot, JEE! Saimme viidennellä luokalla uusia opettajia ja myös viisi uutta ainetta: biologia, historia, maantieto, fysiikka ja kemia. Uudet aineet voivat olla haastavia…joillekin.
Hyvää koulun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti